Kulturna ruta Andrijevica

Ova biciklistička kulturna ruta povešće vas do nekih od najznačajnijih kulturno-istorijskih, ali i prirodnih tačaka u opštini Andrijevica. Spremite se za cjelodnevni ljetnji izlet jer prateći istoriju i tradiciju popećete se preko trešnjevičkih serpentina, pa kroz katune do samih Komova i vratiti se kružno u Andrijevicu kroz brojna podkomovska sela utaborena od davnina na obalama Perućice i Zlorečice. Da bi savladali ovu zanimljivu rutu trebaće vam dosta kondicije, ali cijeli dan je pred vama, zato zastanite i odmorite. Izvora sa odličnom planinskom vodom ima u izobilju, a za kratku kafe pauzu predlažemo prevoj Trešnjevik. Ručak bi svakako bio u Eko katunu Štavna gdje se uvijek dobro uživa u nezaboravnom pogledu na Komove i čudesnom ukusu tradicionalne crnogorske kuhinje.

1. CENTAR GRADA
2. CRKVA NA KNJAŽEVCU
3. SPOMEN PARK KNJAŽEVAC
4. SELO KRALJE
5. KATUNI
6. NAMASTIR

Tokom ove ture sretaćemo raznu biciklističku signalizaciju. Da ne bude zabune, ova kulturna ruta je kombinacija više markiranih biciklističkih staza te vam stoga preporučujemo da ponesete GPS treklog ili da koristite naš sajt za navigaciju. Podloga je uglavnom asfaltna izuzev nekoliko kilometara solidnog makadama u povratku i stotinjak metara pješačkih staza kroz katune na Štavnoj.

Ako ste veća grupa poželjno je da se najavite Turističkoj organizaciji Andrijevica kako bi vam otključali Zavičajni muzej u Kraljima.

ITINERER: Andrijevica (hotel Komovi)- Knjaževac – Bandovića Most – Kralje – Prevoj Trešnjevik – Štavna – Peovi – Jošanica – Konjihe – Namastir – Bojoviće – Andrijevica (hotel Komovi)

Dužina: 51.16 km
Najviša tačka: 1820 m
Najniža tačka: 755 m
Ukupni uspon: 2173 m

GPS

Ostavite komentar

PEDALAJ.ME